flashvortex

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στον δικό μου τον πλανήτη

Θα φτιάξω ένα σπίτι στον δικό μου τον πλανήτη, εκεί θα σ’ έχω όπως θέλω εγώ, καμία απουσία δεν θα έχει εξουσία και άφοβα θα λέμε σ’ αγαπώ… Ένα πραγματικά αισιόδοξο τραγούδι από την Πέγκυ Ζήνα που όταν τ’ ακούς σου φέρνει μια διάθεση για αλλαγή και ανανέωση. Μια διάθεση να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και ν’ ανατρέψεις όλα αυτά που σε πειράζουν και σου χαλάνε και τη διάθεση.
Γιατί πόσες φορές αλήθεια σου έχει τύχει να νιώσεις ότι όλοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, ότι τα ταμπού μας περιορίζουν και ότι το «δήθεν» κυριαρχεί στη ζωή μας;
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κρίση που σου χτυπάει επίμονα την πόρτα σ’ οδηγούν σε δύο επιλογές: είτε να σε πάρει από κάτω είτε να φτιάξεις έναν μικρόκοσμο δικό σου, έναν μικρόκοσμο όπου θα λειτουργείς με τρόπο που σ’ εκφράζει ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια. Με λίγα λόγια, θα θέσεις τα «θέλω» σου, τα «ναι» και τα «όχι» σου, θα σβήσεις τα ταμπού και θα κάνεις ό, τι θέλεις χωρίς να σκέφτεσαι και χωρίς να ρωτάς τι είναι σωστό.

Θα μου πεις πως αυτά είναι ουτοπίες και υπερβολές. Κι όμως αν καταφέρεις νοερά έστω να φτιάξεις τον δικό σου πλανήτη , να δεις τα πράγματα με αισιοδοξία και να κρατήσεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς και σ’ αγαπούν, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δεις στο μαύρο ακόμα ένα φως.

Πες λοιπόν δυνατά και άφοβα «σ’ αγαπώ» στην οικογένειά σου, στους φίλους σου, στον σύντροφό σου και πάρε δύναμη για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Κι αν προκύψουν προβλήματα, μην το βάλεις κάτω. Πίστεψε στον εαυτό σου και κράτησε ζωντανά τα όνειρά σου! Μην ξεχνάς πως όταν δίνεις και παίρνεις αγάπη ακόμα κι αν κάνει πως βρέχει να φτιάξεις μπορείς… καινούργιο καιρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου